مشروح هفتمین دادگاه علنی بابک زنجانی/ رونمایی از شیخ حشر ۱۵ میلیارد یورویی و جزئیات جدید از اموال متهم نفتی،از ملک 700میلیارد تومانی تا تجهیزات 4 میلیاردی اتاق کار و ویلای مادر بابک/هیئت ایرانی در مالزی به دنبال چه بود+ گزارش تصویری
خبرگزاری میزان - هفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی صبح امروز در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد که در این جلسه معاون دادستان تهران توضیحاتی را در مورد توقیف، کارشناسی و ارزشیابی اموال متهم نفتی ارائه کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
وی با اشاره گستردگی پرونده و اموال متهم در داخل و خارج کشور گفت: متهم شرکت هلدینگ را طوری اداره کرده بود رئیس خودش بود و عدم حضورش با توجه به شناسایی اموال وی توقیف آنها و امر شناسایی اموال به معاونت دادستانی ارجاع داده شد.
معاون دادستان تهران از تهیه لیست اموال متهم در ابتدای پرونده خبر داد و افزود: بابک زنجانی جهت رد اموال فهرستی از تمامی اموال و داراییهای خود را نوشته بود؛ اما دراین فهرست چاههای نفت او در عراق و تاجیکستان به چشم نمیخورد.
تورک ادامه داد: امیدواریم بدهیهای دولت هر چه سریعتر به بیت المال بازگردد.
پس از ارائه فهرست اموال بابک زنجانی پس از ارسال نامه و در بازجوییهای محل اموال خود را جهت رد مال در خارج از کشور اعلام کرد.
نماینده دادستان تهران با اشاره به اینکه زنجانی در یک مرحله وجوه خود را در کشور مالزی اعلام کرده بود، گفت: متهم نفتی دست خطی را برای یکی از افرادش در کشور مالزی فرستاد مبنی بر اینکه با هیئت ایرانی مرکب از نمایندگان دادستانی، بانک مرکزی و وزارت نفت جهت وجوه اموال همکاری کند.
وی تصریح کرد: آقای (ع) نماینده متهم در مالزی با دیدن این نامه اظهار تعجب کرد و با اعلام اینکه پولی وجود ندارد مدعی شد بابت هزینههای جاری مجموعه زنجانی در مالزی با مشکلات جدی مواجه است.
معاون دادستان تهران به منطقه «لاوان» مالزی به عنوان یکی از مناطق محل فعالیت زنجانی اشاره و تصریح کرد: درحالی متهم از این منطقه تعریف میکرد که بررسیهای هیئت اعزامی ایران از این منطقه متفاوت بود. همچنین محلیهای این منطقه لاوان را محلی غیر امن دانستند. سفارت ایران نیز سفر هیئت ایرانی به این منطقه را همراه با خطر دانست و این محل منطقهای برای پول شویی بوده است.
تورک با بیان پیشنهادی خطاب به دادگاه گفت: دادگاه در خصوص منطقه «لاوان» از کارشناس خاورمیانه و یا وزارت امور خارجه استعلام کند.
معاون دادستان تهران در خصوص نحوه آشنایی متهم با نمایندهاش در مالزی هم توضیح داد: آقای (ع) در حوزه نرم افزاری و همسرش در حوزه وکالت بودند و در فضای تبلیغاتی زنجانی برای تأسیس بانک از وی درخواست کمک میکند و چون نتوانسته است فردی با نام اختصاری آقای (م) در تأسیس بانک وی را همراهی میکند.
معاون دادستان تهران با طرح یک سوال ادامه داد: راه اندازی یک بانک آیا به این گونه است یا فقط در موارد غیر قانونی ما شاهد این گونه تخلفات هستیم.
معاون دادستان تهران در ادامه این جلسه اعلام کرد: انتقال سهام به اسم وزارت نفت هنوز صورت نگرفته است. 18 مورد از شرکت ها و دارایی های زنجانی در مجموعه شرکت های وی موجود است که این اموال به نام خود متهم نیست بلکه به نام شرکت های ایشان است.
تورک در خصوص اموال متهم در دبی توضیح داد: متهم نفتی اعلام کرده بود که اگر به قیمت مشخص شده خریدار داشته باشد اموال به نفت واگذار می شود. مسئولان وزارت نفت چند ماه تلاش کردند اما به لحاظ رکود بازار فروش این اموال به قیمت اعلام شده حاصل نشد و درحال حاضر نیز این اموال همچنان در دبی وجود دارد.
معاون دادستان تهران در مورد ملک ایران زمین نیز توضیح داد: این ملک قبل از قضایی شدن به عنوان تضمینی قراردادها مطرح شده بود. در خصوص نحوه قیمت گذاری این ملک نیز اختلافی وجود داشت مبنی بر اینکه دو قیمت 1760 میلیارد تومان و دریک مبلغی 700 میلیارد تومان قیمت گذاری شده بود.
وی به دست خط متهم نفتی اشاره کردو گفت: ما نامه ای با دست خط خود بابک زنجانی داریم که وی از دادستانی درخواست کرده است که ملک ایران زمین به عنوان رد مال وی مطرح شود. در این خصوص چند نکته مطرح است مبنی بر اینکه ملک ایران زمین از سوی متهم به عنوان عمده دارایی وی معرفی شده بود.
پیش پرداخت این سند معامله ایران زمین از محل اموال نفت یا 40 میلیارد تومان از فروش اف آی بی بانک تأمین شده است و بخشی نیز از محل وام بانک مسکن تأمین شده است و به هیچ عنوان از اموال قدیمی متهم محسوب نمی شود.
معاون دادستان تهران ادامه داد: عمده اعتراض زنجانی در این خصوص این است که می گوید من این مال را به وزارت نفت داده ام و باید این را کسر کنند. وزارت نفت حتی اگر این مسئله را بپذیرد مورد اعتراض دادستانی خواهد بود چرا که چطور ممکن است هزار میلیارد تومان اختلاف قیمت وجود داشته باشد؟
بابک زنجانی در پاسخ مدعی شد: دعوای ما از روز اول سر پشتوانه و منشا نبود. بانک (م) از طرف این دولت شروع کرد به بازپرس خط دادن که پولهای من منشا ندارد، بنده گفتم اگر شما منشا پول های من را پیدا کنید داستان و حاشیه ایجاد می شود که با این حرف آقایان فکر کردند از من نقطه ضعف گرفته اند.
بابک زنجانی:در یکی از حساب های بانکی 22 میلیارد یورو پول نقد دارم
متهم نفتی گفت: در مورد منشا نباید از من سوال شود باید از پشتوانه 15 میلیارد یورو سوال شود. بنده در یکی از حساب های بانکی 22 میلیارد یورو پول نقد دارم که گذاشته بودم روز آخر وکیلم آن را رو کند.
قاضی خطاب به متهم نفتی گفت: نحوه آشنایی با شیخ را توضیح دهید؟
و چنانچه ممکن است شیخ را بیاورید تا ببینیم چنین شخصی وجود دارد یا خیر؟
بابک زنجانی پاسخ داد: این موضوع باید در امارات پیگیری شود.
نماینده دادستان در این لحظه خطاب به قاضی گفت: بابک زنجانی دراین رابطه همواره به حاشیه می رود و بیان می کند که ما حق ورود به این مسئله را نداریم. اگر وی نمی خواهد در این زمینه توضیح دهد بنده توضیح می دهم.
نجفی تصریح کرد: زنجانی بیان می کند که دادستانی تهران حق ورود به بحث منشا و شرکت آی وان را ندارد بنابر این من لازم می دانم مقررات قانونی را به استحضار برسانم. متهم نفتی در حالی اظهار می کند که چون بانکهایش در خارج از کشور هستند دلیلی بر ورود دادستان نیست که طبق قانون این امر امکان پذیر است.
نماینده دادستان تهران: عملیات مجرمانه متهم منتهی به بردن مال بیت المال و اموال وزارت نفت شده است
نماینده دادستان ادامه داد: طبق ماده 4 قانون مجازات اسلامی جدید و همین طور در ماده 4 قانون مجازات اسلامی سابق از آنجایی که عملیات مجرمانه متهم منتهی به بردن مال بیت المال و اموال وزارت نفت شده است بنابر این اجازه ورود و رسیدگی به این مسئله برای دادستان وجود دارد.
نجفی گفت: طبق ماده 7 قانون مجازات اسلامی هر یک از اتباع ایران در خارج از کشور مرتکب جرم شوند در صورتی که به ایران اعاده شوند طبق قانون ایران مجازات می شوند، همچنین ماده 13 آیین دادرسی کیفری تصریح می کند که اتهامات اشخاصی که در خارج از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند چنانچه از اتباع ایران باشند قابلیت پیگیری دارند.
نماینده دادستان گفت: طبق ماده 526 قانون مجازات اسلامی هر کس اسکناس رایج داخلی یا خارجی یا چک های صادره و اسناد تعهد آور بانکی را به قصد اخلال در ارز پولی و بر هم زدن نظام امنیت اقتصادی جعل و استفاده کند به حبس از 5 تا 20 سال محکوم می شود.
نجفی گفت: از کلیه بانکها که کارت ها را خریداری کردند استعلام شده و آنها گفته اند ما وجوه را پیشاپیش به زنجانی پرداخت می کردیم، این کارتها ربطی به منشا آی وان ندارد و سیستم آی وان توسط (م) طراحی شده است.
تناقضات زنجانی در مورد کارمندان و وام بانکی
متهم نفتی در حالی در جلسات گذشته از همکاری (م م) تحت عنوان تایپیست صحبت می کرد که نماینده دادستان در این زمینه تصریح کرد: (م م) تایپیست محض نبوده و مدتها در مجموعه شما کار مالی می کرده است و عضو هیئت مدیره شورای کنت بوده است بنابر این از قضایا بی اطلاع نبوده است.
نماینده دادستان تهران: م.م اظهار داشته محل شارژ آی وان واریزی نفت و بانک مرکزی است
نماینده دادستان گفت: (م م) اظهار داشته که محل شارژ آی وان واریزی نفت و بانک مرکزی است که در جلد شانزدهم کیفرخواست زنجانی بیان کرده بابت 60 هزار میلیارد تومان سیستم آی وان از شرکت ضمانت نامه دریافت شده است.
نجفی خطاب به متهم نفتی ادامه داد: شما که ادعا می کنید شیخ به شما اعتماد داشته بفرمایید این فرد کجاست؟ محل کارت، هویت و سکونت این فرد را بیان کنید. آیا ممکن است این فرد منابع آزادی را به اندازه 15 میلیارد بلا تکلیف داشته باشد و بیاید مورد استفاده قرار دهد؟ این امر غیر منطقی است.
نماینده دادستان: طبق استعلام صورت گرفته شرکت آی وان کار مالی انجام نمی دهد
نماینده دادستان گفت: آیا شرکت ارائه دهنده خدمات آی وان ارائه تسهیلات هم انجام می دهد؟ این درحالی است که طبق استعلام این شرکت بیان کرده که کار مالی انجام نمی دهد. حال اگر این فرض را هم بپذیریم باز هم سوال این است که آیا این شرکت اساساَ می توانست چنین تسهیلاتی را ارائه دهد.
نجفی تصریح کرد: متهم نفتی در قراردادی اعلام کرده که هزینه حج و زیارت را از محل شرکت آی وان پرداخت کرده اما شرکت نفت بعدا اعلام کرد که از محل اموال نفتی پرداخت شده است.
وی گفت: این موارد نشان دهنده تلاش برای اخلال در نظام اقتصادی بوده است به طوری که ( ف د) در مورد اس تی تی بنکرز گفته در دوره ای برای خرید و فروش به دلیل تحریم ها وون کره در کشور توزیع شد.
متهم نفتی مدعی شد من موظف بودم هر چه اطلاعات داشتم به وزارت اطلاعات بدهم بنابر این اطلاعات را روی DRAFT می گذاشتم و آنها بر می داشتند.
قاضی صلواتی: مدرک محکمه پسند در مورد وام 15 میلیارد یوویی ارائه دهید
قاضی صلواتی گفت: با توجه به تکذیب وزارت اطلاعات از داشتن هر گونه ارتباط شما می گویید که به آنها اطلاعات می دادید، شما تاکنون نتوانسته اید مدرک محکمه پسندی درمورد وام 15 میلیارد دلاری ارائه دهید. آیا همه اشتباه می کنند و شما راست می گویید؟
قاضی خطاب به متهم گفت: از شما دیروز پرسیده شد که این شیخی که از وی صحبت می کنید چه کسی است؟ آیا وجود دارد یا خیر؟ در این زمینه توضیح دهید.
بابک زنجانی در پاسخ گفت: شیخ و شرکت یوروسف وجود دارند و می توانم از شیخ بخواهم که بیاید و در این زمینه صحبت کند، (م ب) صاحب شرکت یوروسف است و این شرکت در اوکراین ثبت شده و مجموعه خیریه ای است که یکی از طرف حساب های من بوده است.
وکیل متهم نفتی: باید ببینیم منابع مالی و پشتوانه موکلم چیست؟
وی ادامه داد: به فرض محال همه ادعاهای مطرح شده صحت داشته باشد باید ببینیم منابع مالی و پشتوانه موکلم چیست؟ بنابراین از نماینده دادستان خواهش می کنم اجازه بدهند دفاعیات موکلم تماماَ قرائت شود.
قاضی خطاب به متهم نفتی تصریح کرد: اگر منابع و مدارکی دارید در جلسات بعدی دادگاه ارائه دهید.
بابک زنجانی گفت: نامه 22 میلیاردی یکی از حساب هایم را ارائه می کنم و اگر لازم باشد شیخ را می توانم بیاورم.
در جلسه اول تا سوم کیفرخواست 237 صفحهای این پرونده قرائت شد و در جلسات چهارم تا ششم رسیدگی به این پرونده نیز بیش از 60 صفحه از دفاعیات 200 صفحهای بابک زنجانی متهم ردیف اول قرائت شد.
معاون دادستان تهران: تیم کارشناسی اموال زنجانی را قیمت گذاری کردند
مرتضی تورک معاون دادستان تهران در هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمین اصلی با بیان اینکه حسب تشخیص رئیس دادگاه و دستور دادستان تهران با توجه به مأموریتی که از ابتدای این پرونده داشتم نکاتی را پیرامون بحث شناسایی اموال و پیگیریهای مالی متهم اعلام میکنم.
وی با اشاره گستردگی پرونده و اموال متهم در داخل و خارج کشور گفت: متهم شرکت هلدینگ را طوری اداره کرده بود رئیس خودش بود و عدم حضورش با توجه به شناسایی اموال وی توقیف آنها و امر شناسایی اموال به معاونت دادستانی ارجاع داده شد.
معاون دادستان تهران از تهیه لیست اموال متهم در ابتدای پرونده خبر داد و افزود: بابک زنجانی جهت رد اموال فهرستی از تمامی اموال و داراییهای خود را نوشته بود؛ اما دراین فهرست چاههای نفت او در عراق و تاجیکستان به چشم نمیخورد.
تورک ادامه داد: امیدواریم بدهیهای دولت هر چه سریعتر به بیت المال بازگردد.
پس از ارائه فهرست اموال بابک زنجانی پس از ارسال نامه و در بازجوییهای محل اموال خود را جهت رد مال در خارج از کشور اعلام کرد.
معاون دادستان تهران: نماینده متهم در مالزی مدعی شد بابت هزینههای جاری مجموعه زنجانی در این کشور با مشکلات جدی مواجه است
نماینده دادستان تهران با اشاره به اینکه زنجانی در یک مرحله وجوه خود را در کشور مالزی اعلام کرده بود، گفت: متهم نفتی دست خطی را برای یکی از افرادش در کشور مالزی فرستاد مبنی بر اینکه با هیئت ایرانی مرکب از نمایندگان دادستانی، بانک مرکزی و وزارت نفت جهت وجوه اموال همکاری کند.
وی تصریح کرد: آقای (ع) نماینده متهم در مالزی با دیدن این نامه اظهار تعجب کرد و با اعلام اینکه پولی وجود ندارد مدعی شد بابت هزینههای جاری مجموعه زنجانی در مالزی با مشکلات جدی مواجه است.
معاون دادستان تهران به منطقه «لاوان» مالزی به عنوان یکی از مناطق محل فعالیت زنجانی اشاره و تصریح کرد: درحالی متهم از این منطقه تعریف میکرد که بررسیهای هیئت اعزامی ایران از این منطقه متفاوت بود. همچنین محلیهای این منطقه لاوان را محلی غیر امن دانستند. سفارت ایران نیز سفر هیئت ایرانی به این منطقه را همراه با خطر دانست و این محل منطقهای برای پول شویی بوده است.
تورک با بیان پیشنهادی خطاب به دادگاه گفت: دادگاه در خصوص منطقه «لاوان» از کارشناس خاورمیانه و یا وزارت امور خارجه استعلام کند.
معاون دادستان تهران در خصوص نحوه آشنایی متهم با نمایندهاش در مالزی هم توضیح داد: آقای (ع) در حوزه نرم افزاری و همسرش در حوزه وکالت بودند و در فضای تبلیغاتی زنجانی برای تأسیس بانک از وی درخواست کمک میکند و چون نتوانسته است فردی با نام اختصاری آقای (م) در تأسیس بانک وی را همراهی میکند.
معاون دادستان تهران با طرح یک سوال ادامه داد: راه اندازی یک بانک آیا به این گونه است یا فقط در موارد غیر قانونی ما شاهد این گونه تخلفات هستیم.
معاون دادستان تهران: بابک زنجانی ساختمان وی آی پی و اموالی که به اسم مادرش بود و همچنین خودروهای گران قیمت خود را از لیست اموال خود خارج کرد
معاون دادستان تهران ادامه داد: متاسفانه هیئت اعزامی ایران دست خالی بازگشت و حسب گفتههای زنجانی هیاتهای مختلفی به برخی کشورهای دیگر نیز اعزام شد که جز اتلاف وقت چیزی نصیب بیت المال نشد.
وی با بیان اینکه برای هرکدام از اموال متهم کارشناسی انتخاب شد، اظهار داشت: برای قیمت گذاری اموال وی کارشناسانی انتخاب شدند و قرار بود اگر طرفین نسبت به قیمت گذاری اموال اعتراض داشتند هیئت کارشناسی مرکب از نمایندگان وزارت نفت، متهم و دادستانی تشکیل و اعتراض به آنها ارجاع شود با توجه به اهمیت موضوع و جلوگیری از ایجاد شائبه دادستانی نامهای را به کانون کارشناسان رسمی دادگستری ارسال کرد تا از کارشناسان خوشنام استفاده شود.
تورک افزود: مقرر شد در هر رشته کارشناسان معتمد که برخی اعضای هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری بودند بر روند کارشناسی و قیمت گذاری نظارت کنند و از همان ابتدای کارشناسی اموال با حضور وکیل و اعضای خانواده و مدیران منصوب در جلسات شرکت کنند.
وی از اعتراض زنجانی به روند قیمت گذاری اموال خبر داد و گفت: متهم نفتی 100 صفحه اعتراض نوشت و عمده ایرادات وی مربوط به دفاتر شرکتها و ثبت شرکتهای زیرمجموعه خود بود.
معاون دادستان تهران تصریح کرد: در مرحله رسیدگی به اعتراضات بابک زنجانی وکلاتی را تنظیم و ارائه نمود و قرار شد برای هر یک از اموال وی هیات سه نفره کارشناسی اعلام نظر کنند.
وی در خصوص خارج شدن برخی از اموال متهم از لیست تهیه شده توضیح داد: بابک زنجانی ساختمان وی آی پی و اموالی که به اسم مادرش بود و همچنین خودروهای گران قیمت خود را از لیست اموال خود خارج کرد و اعلام کرد که این اموال برای من نیست.
معاون دادستان تهران:متهم در کارشناسی اموال ارقامی را در خصوص فرشهای منزلش اعلام کرده بود که این مبالغ صحت نداشت
معاون دادستان تهران ادامه داد: در برخی از مراحل که متهم نسبت به کارشناسی اعتراض داشتند به دلیل اینکه مدارک قابل توجهی نداشتند مورد توجه قرار نگرفت به عنوان مثال متهم ارقامی را در خصوص فرش های منزلش اعلام کرده بود که این مبالغ صحت نداشت در مقابل این اعتراض ها وزارت نفت نیز اعتراضاتی را نسبت به روند کارشناسی داشت که از جمله آن می توان به موضوع حسابهای بین شرکتها جریمه و دیرکرد برخی شرکتها که هزینه هایی را برای اداره شرکت ها برای وزارت نفت ایجاد می کرد اشاره کرد.
تورک در خصوص شرکت های خارجی متهم نیز توضیح داد: شرکتهای خارجی زنجانی از زمان دستگیری متهم اعلام کردند سهام آن شرکتها را به هر کسی که اعلام کنید منتقل می کنیم و بنایمان بر همکاری است اما به دلایل مختلف این شرکتها در حال حاضر مشکلات عدیده دارند.
معاون دادستان تهران: تا سال 90 زنجانی یک فرد عادی با پرونده قضایی بوده است
نماینده دادستان تهران به شنود شدن خطوط تلفن شرکتهای متهم اشاره و تصریح کرد: خطوط تلفن شرکتها از خارج از کشور شنود شده همچنین وی اعلام کرده بود نمایندگان نفت مستقر در هیات کارشناسی به کارشناسان می گویند قمیت اموال را کمتر بنویسید صرف نظر از کنترل بودن یا نبودن خطوط تلفن شرکتهای وی باید اعلام کنم کار کارشناسی اموال متهم مبتنی بر یک قرارداد و همکاری بوده است.
وی ادامه داد: نظریه کارشناسان و روند قیمت گذاری اموال متهم باید به صورت جمعی ارائه می شد و هر سه کارشناس باید به یک اتحادی می رسیدند.
تورک با بیان اینکه متهم در مرحله بدوی و هیات سه نفره لوایح اعتراضی خود را ارائه نمود، گفت: با توجه به وکالت نامه هایی که از خود متهم و دفاتر مرتبط به نقل وانتقال سهامداران و مدیران شنود مکالمات حتی اگر در دوره مدیریت خود متهم اتفاق می افتاد دارای اشکال بوده است.
وی به مهلت های درخواست شده از سوی بابک زنجانی برای پرداخت بدهی هایش اشاره و تصریح کرد: متهم در حالی از پرداخت بدهی های خود ظرف سه روز خبر می دهد که وی بارها و در چندین نوبت نیز تقاضای مهلت کرده بود در اولین نوبت و در بهار 93 اعلام کرده بود شخصی به اسم آقای (ر) از تاجیکستان برای ملاقاتم به ایران بیاید تا من به او بگویم بدهی ها را انجام دهد با هماهنگی های انجام شده با بازپرس این اتفاق انجام شد اما خبری از عودت پول نبود.
معاون دادستان تهران به دومین نوبت از درخواست مهلت زنجانی اشاره کرد و گفت: در همان سال 92 وی از فردی به نام اختصاری (د) درخواست کرده بود شماره حسابهای چین را به یکی از افرادش در تاجیکستان اعلام کند در سومین نوبت نیز در مرداد ماه 93 متهم مهلت درخواست کرده بود و اعلام کرده بود بدهی هایش را می پردازد اما سودی نداشت.
تورک با اشاره به اینکه متهم اعلام کرده بود اموالش حلال و ربطی به پول نقد ندارد گفت: در بررسی های انجام شده مشخص شد کلیه سهام شرکتهای وی قبل از دستگیری به فردی به نام (ش) منتقل شده است طبق گزارشات قصد فرار وی مطرح بوده و این نقل و انتقالات به این دلیل انجام شده است.
معاون دادستان تهران با بیان اینکه زنجانی تا سال 90 یک فرد عادی بوده است گفت: وی تا این سال یک فرد عادی با حداقل سرمایه و دربرخی موارد با بدهی و پرونده قضایی در یک دفتر استیجاری مشغول به کار بوده است و در سال 90 ساختمان هلدینگ را خریداری می کند.
معاون دادستان تهران: متهم نفتی مدعی شد اموال اداریش 4میلیارد تومان و لوستر اتاق کارش 1.5 میلیارد تومان قیمت دارد
معاون دادستان تهران ادامه داد: متهم در سال 91 از طریق فردی به اسم اختصاری(ک) آشنا و وی را به عنوان قائم مقام خود معرفی می کند.
تورک با بیان اینکه این مقطع از شروع به کار زنجانی همزمان با آغاز فعالیتهای نفتی وی بود است گفت: از این ایام است که شرکت هلدینگ رسما فعالیت کرده و افزایش سرمایه را تجربه می کند آقای (ک) در گزارش ارسالی به دادستانی اعلام می کند که زنجانی را در حد یک کارخانه دار معمولی می شناخته است و قرار بوده است کار داخل را وی به عهده گرفته وزنجانی کار خارج از کشور را دنبال کند و در همان ابتدای کار چارتی را پیشنهاد می دهد.
وی تصریح کرد: اکثر این شرکتهای وی در سال 91 و آغاز فعالیتهای نفتی زنجانی تشکیل شده است و بودجه و اعتبارات آن تامین می شده است افزایش سرمایه شرکتها عمدتا مربوط به فعالیتهای نفتی متهم بوده است.
معاون دادستان تهران در خصوص نحوه هزینه کرد وجوه در این پرونده نیز توضیح داد: هر بیننده و هر فرد متعارف و یا اقتصاد دانی از فعالیتهای زنجانی متعجب می شود بابک زنجانی عمارتی را در یکی از منطقه های شمال شهر تهران به مبلغ 30 میلیارد تومان می خرد و اولین اقدامی که در رابطه با این ملک انجام می دهد تخریب و نوسازی آن است وی همچنین ملک دیگری را در منطقه در شمال تهران به اسم مادرش منتقل می کند.
تورک به یکی دیگر از مدعیات زنجانی اشاره کرد و گفت: وی در خصوص وسایل اداریش مدعی است که این اموالش بیش از 4 میلیارد تومان قیمت دارد و 1.5 میلیارد تومان ارزش لوسترهای اتاق کارش بوده است وسایل بدن سازیش را 400میلیون تومان اعلام می کند.
وی در خصوص زمین های متهم در کیش نیز توضیح داد: طبق استعلامات اخذ شده از منطقه کیش بالغ بر 159متر زمین در کیش و همین مقدار در قشم به وی واگذار می شود فهرست اموال وی و نظرات کارشناسی را به دادگاه ارسال می کنیم.
معاون دادستان تهران در ادامه هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات بزرگترین پرونده فساد نفتی توضیح داد: 2هزار و 600میلیارد تومان از اموال وی در ایران است و مقداری از اموال شخصی وی از جمله ساختمان وی آی پی 4 خودرو ویلاهای مادرش از لیست خارج شده است.
معاون دادستان تهران: انتقال سهام های زنجانی به وزارت نفت انجام نشده
معاون دادستان تهران در ادامه این جلسه اعلام کرد: انتقال سهام به اسم وزارت نفت هنوز صورت نگرفته است. 18 مورد از شرکت ها و دارایی های زنجانی در مجموعه شرکت های وی موجود است که این اموال به نام خود متهم نیست بلکه به نام شرکت های ایشان است.
تورک در خصوص اموال متهم در دبی توضیح داد: متهم نفتی اعلام کرده بود که اگر به قیمت مشخص شده خریدار داشته باشد اموال به نفت واگذار می شود. مسئولان وزارت نفت چند ماه تلاش کردند اما به لحاظ رکود بازار فروش این اموال به قیمت اعلام شده حاصل نشد و درحال حاضر نیز این اموال همچنان در دبی وجود دارد.
معاون دادستان تهران در مورد ملک ایران زمین نیز توضیح داد: این ملک قبل از قضایی شدن به عنوان تضمینی قراردادها مطرح شده بود. در خصوص نحوه قیمت گذاری این ملک نیز اختلافی وجود داشت مبنی بر اینکه دو قیمت 1760 میلیارد تومان و دریک مبلغی 700 میلیارد تومان قیمت گذاری شده بود.
وی به دست خط متهم نفتی اشاره کردو گفت: ما نامه ای با دست خط خود بابک زنجانی داریم که وی از دادستانی درخواست کرده است که ملک ایران زمین به عنوان رد مال وی مطرح شود. در این خصوص چند نکته مطرح است مبنی بر اینکه ملک ایران زمین از سوی متهم به عنوان عمده دارایی وی معرفی شده بود.
پیش پرداخت این سند معامله ایران زمین از محل اموال نفت یا 40 میلیارد تومان از فروش اف آی بی بانک تأمین شده است و بخشی نیز از محل وام بانک مسکن تأمین شده است و به هیچ عنوان از اموال قدیمی متهم محسوب نمی شود.
معاون دادستان تهران ادامه داد: عمده اعتراض زنجانی در این خصوص این است که می گوید من این مال را به وزارت نفت داده ام و باید این را کسر کنند. وزارت نفت حتی اگر این مسئله را بپذیرد مورد اعتراض دادستانی خواهد بود چرا که چطور ممکن است هزار میلیارد تومان اختلاف قیمت وجود داشته باشد؟
تورک در پایان در خصوص اعتراض متهم نفتی توضیح داد: در چند نوبت کارشناسان خود را تغییر دادهاند. 500 صفحه نظریه کارشناسی موجود است و کارشناسان مجربی اعلام نظر کردهاند.
وی با بیان اینکه در هفته جاری جلسه دیگری در مورد اموال بابک زنجانی برگزار میشود، گفت: قرار است در مورد هرآنچه از لیت اموال متهم امکان وصول نیست صحبت شود. هیچ سهامی هنوز به وزارت نفت منتقل نشده است و همگی به اسم هلدینگ باقی مانده است.
معاون دادستان تهران اظهار داشت: در یک مجموعه ای مثل هلدینگ که معاملاتش مشکوک بوده است نمی توان گفت همه آن را به عنوان دارایی شرکت بدهیم.
متهم مدعی شد: شنود مجموعههایم به خاطر امنیت سرمایههایم بود/ سرمایهام ربطی به نفت ندارد
بابک زنجانی در ابتدای دفاعیات خود در هفتمین جلسه رسیدگی به اتهاماتش با بیان اینکه به دادستانی اعتماد کامل دارم گفت: دادن وکالت نامه و امضاء کردن آن تنها یک دلیل داشت و آن اینکه به دلیل اعتمادی که به دادستانی تهران داشتم وکالت بلاعزل دادم.
وی با بیان اینکه تنها به روند کارشناسی قیمت گذاریها ایراد داشتم اظهار داشت: حرف خارج از چارچوبی نزدم در مورد منطقه لاوان نیز باید بگویم 3 ساعت فاصله هوایی از کوآلالامپور تا این منطقه وجود دارد و لاوان محل ورود کشتیهای دنیا است وبزرگترین بانکهای دنیا و کارهای بورسی در این منطقه وجود دارد.
بابک زنجانی مدعی شد: تا روزی که من در آن منطقه فعالیت داشتم کسی نبود که حقوق دریافت نکرده باشد و یا آب و برق مجموعه ام قطع باشد.
متهم نفتی در مورد قیمت گذاری اموال اداریش گفت: طبق کارشناسی ها برای یکی از لوسترهای محل کارم 540 میلیون تومان و برای یکی دیگر از لوسترها با همان مارک و با حجم کوچکتر 1.5 میلیون تومان قیمت گذاری شده است و من به این مسئله اعتراض کردم.
زنجانی در ادامه در خصوص صحبتهای نماینده دادستان تهران گفت: شما اعلام کرده اید که اموالم را به آقای (ش) منتقل کرده ام تا فرار کنم اما این در حالی است که من فرد سرشناسی در کشورهای منطقه بودم و کجا می خواستم فرار کنم .
متهم نفتی درخصوص هواپیمایی قشم ایر نیز توضیح داد: هواپیمایی جمهوری اسلامی به من نامه ای نوشت که هواپیمایی قشم ایر مربوط به هلدینگ است و این شرکت نیز از آمار شما است اگر هواپیماهای شما به خارج از کشور برود توقیف می شود.
وی در خصوص شنود شدن مکالمات کارمندان و مدیرانش مدعی شد : پیش از 60 مدیر در مجموعه و با افکارهای مختلف با من همکاری داشتند وظیفه حراست من توجه به تک تک این افراد بوده است اگر هم شنود شده است به این دلیل بوده است که اموال مردم و سرمایه ام در این مجموعه ها بودند.
زنجانی در ادامه دفاعیات خود درخصوص رابطه اموالش و پول نقد مدعی شد: آغاز فعالیتهای من با وزارت نفت به خرداد 91 بازمی گردد واین در حالی است که دو ماه بعد یعنی در مرداد 91 پول نفت به من داده شد علاوه بر این باید بگویم سند خانه مادر من مربوط به پیش از این سالها یعنی سال 84 است.
متهم نفتی درادامه و درخصوص ورود هواپیما به کشور نیز توضیح داد و گفت: ورورد هواپیما به کشور ممنوع است با این من راهکاری برای وارد کردن هواپیما به کشور پیدا کردم دو شرکت هواپیمایی در اکراین و در سال 87 با کلیه پرسنل خریداری کردم و 22 هواپیما برای این شرکت خریدم و به این بهانه که متعلق به اکراین است این هواپیماها به پرواز در آمدند.
وی مدعی شد: از ارتباطاتم استفاده کردم وشکایتی را علیه خودم نوشتم تا این هواپیماها در ایران توقیف شوند و اینگونه بود که 22 هواپیما را به نام کشور زدم من هر کدام از این هواپیما ها را 15 میلیون دلار خریداری کردم اما این در حالی است که جمعا آنها 77 میلیون دلار قیمت گذاری شده است.
متهم نفتی مدعی شد: در سال 88وقتی یکی از شرکت های خودرو سازی داخلی بی پول شد از من کمک خواستند و 400میلیارد تومان پول نقد به این شرکت دادم اما آنها به جای پول سهام یکی از بانک ها را به من دادند و این پول نقد من هیچ وقت وصول نشد.
قاضی صلواتی: منابع و مدارک وام 15 میلیارد یوریی را که از شیخ گرفتید ارائه دهید
در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی خطاب به متهم نفتی گفت: منابع و مدارک وام 15 میلیارد یورویی را از شیخ گرفتید ارائه دهید؟
در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی خطاب به متهم نفتی گفت: منابع و مدارک وام 15 میلیارد یورویی را از شیخ گرفتید ارائه دهید؟
بابک زنجانی در پاسخ مدعی شد: دعوای ما از روز اول سر پشتوانه و منشا نبود. بانک (م) از طرف این دولت شروع کرد به بازپرس خط دادن که پولهای من منشا ندارد، بنده گفتم اگر شما منشا پول های من را پیدا کنید داستان و حاشیه ایجاد می شود که با این حرف آقایان فکر کردند از من نقطه ضعف گرفته اند.
بابک زنجانی:در یکی از حساب های بانکی 22 میلیارد یورو پول نقد دارم
متهم نفتی گفت: در مورد منشا نباید از من سوال شود باید از پشتوانه 15 میلیارد یورو سوال شود. بنده در یکی از حساب های بانکی 22 میلیارد یورو پول نقد دارم که گذاشته بودم روز آخر وکیلم آن را رو کند.
قاضی خطاب به متهم نفتی گفت: نحوه آشنایی با شیخ را توضیح دهید؟
و چنانچه ممکن است شیخ را بیاورید تا ببینیم چنین شخصی وجود دارد یا خیر؟
بابک زنجانی پاسخ داد: این موضوع باید در امارات پیگیری شود.
نماینده دادستان در این لحظه خطاب به قاضی گفت: بابک زنجانی دراین رابطه همواره به حاشیه می رود و بیان می کند که ما حق ورود به این مسئله را نداریم. اگر وی نمی خواهد در این زمینه توضیح دهد بنده توضیح می دهم.
نجفی تصریح کرد: زنجانی بیان می کند که دادستانی تهران حق ورود به بحث منشا و شرکت آی وان را ندارد بنابر این من لازم می دانم مقررات قانونی را به استحضار برسانم. متهم نفتی در حالی اظهار می کند که چون بانکهایش در خارج از کشور هستند دلیلی بر ورود دادستان نیست که طبق قانون این امر امکان پذیر است.
نماینده دادستان تهران: عملیات مجرمانه متهم منتهی به بردن مال بیت المال و اموال وزارت نفت شده است
نماینده دادستان ادامه داد: طبق ماده 4 قانون مجازات اسلامی جدید و همین طور در ماده 4 قانون مجازات اسلامی سابق از آنجایی که عملیات مجرمانه متهم منتهی به بردن مال بیت المال و اموال وزارت نفت شده است بنابر این اجازه ورود و رسیدگی به این مسئله برای دادستان وجود دارد.
نجفی گفت: طبق ماده 7 قانون مجازات اسلامی هر یک از اتباع ایران در خارج از کشور مرتکب جرم شوند در صورتی که به ایران اعاده شوند طبق قانون ایران مجازات می شوند، همچنین ماده 13 آیین دادرسی کیفری تصریح می کند که اتهامات اشخاصی که در خارج از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند چنانچه از اتباع ایران باشند قابلیت پیگیری دارند.
نماینده دادستان گفت: طبق ماده 526 قانون مجازات اسلامی هر کس اسکناس رایج داخلی یا خارجی یا چک های صادره و اسناد تعهد آور بانکی را به قصد اخلال در ارز پولی و بر هم زدن نظام امنیت اقتصادی جعل و استفاده کند به حبس از 5 تا 20 سال محکوم می شود.
نماینده دادستان: متهم نفتی برای نشان دادن منشا پول 15 میلیارد یورویی جدولی در زندان طراحی کرد
نماینده دادستان گفت: بازپرس دستور می دهد که منشا پول کجاست و زنجانی می گوید وامی را از آی وان گرفتم و همکارانم در شرکت توضیح بدهند.
نجفی در ارتباط با دستورات زنجانی از زندان به همکاران خودش تصریح کرد: جدولی توسط وی از زندان طراحی شد جدولی که می خواست منشا پول 15 میلیارد را نشان دهد که بابک زنجانی از زندان طی نامه ای به خواهرش گفت: (ن) دیگر با (چ) ارتباط نگیرید و (م) ایمیل را طبق روال هر 15 روز یکبار به وزارت اطلاعات ارسال کند و ایمیل را در DRAFT قرار دهد و به همین شکل جدول را برای هر تاریخ مشخص برای شرکت آی وان تهیه کند که آنها بدانند (م) با بازپرس ارتباط دارد و از جدول و پرینت هیچ اطلاعی ندارد.
نماینده دادستان تصریح کرد: در ذیل جدولی که مجدداَ تهیه می شود زنجانی به (چ) و (م) قید می کند که متأسفم در این شرایط شما نیز درگیر شده اید، جدول ضمیمه انتخاب من است و آن را تکمیل و ارسال کنید، مطالب را از 1 تا 15 پر کنید و غلط دیکته ای نداشته باشید، از شماره 1 تا 15 مبالغ شرکت آی وان را وارد کنید یعنی 4600 مورد را اضافه کنید، تاریخ را مرتب کنید تا تاریخ های من در لابه لای تاریخ های آی وان بنشیند.
نجفی ادامه داد: (چ) اعلام کرد که فایل را پرینت گرفتم و برای افرادی که زنجانی خواسته بود ارائه کردم و پس از بازداشت زنجانی پانزدهم هر ماه برای بازپرس پرینت هم ارائه می کردم و گزارش به صورت اتوماتیک نمی آمد بلکه پانزدهم هر ماه آن را آماده و در DRAFT می گذاشتیم.
نماینده دادستان: خواهر زنجانی گفت شخصی به نام (ف) نامههایی برایم می آورد
نماینده دادستان در ادامه به اظهارات خواهر متهم نفتی اشاره کرد و گفت: از وی سوال شد بگویید شخصی که در زمان دستگیری در کنار شما بوده چه کسی است؟ وی پاسخ داد: شخصی به نام (ف) گاهی از زندان برایم نامه می آورد و تعداد دقیق نامه ها را نمی دانم اما به طور کلی ده نامه به من دادند که اکثر نامه ها پیگیری کارهایی بود که باید انجام می شد.
نجفی ادامه داد: از خواهر متهم نفتی سوال شد که پرینت آی وان چطور ارسال شد؟ که وی گفت: نامه آی وان خطاب به من نبود و فقط از طریق شرکت قابل انجام بود و خارج از سیستم شرکت قابل انجام نبود، خانم (چ) گفته بود که زنجانی گفته جدول را باید در سایتش بگذارند و آن را آپدیت کنند و فقط می دانم هر ماه باید در سایت قرار می گرفت.
نماینده دادستان تهران: کارتهای بانکی ربطی به منشا آی وان ندارد
نماینده دادستان در مورد ادعاهای متهم نفتی و تناقضات وی در مورد 5میلیارد یورو گفت: در طول رسیدگی به پرونده در ابتدای کار زنجانی ادعا می کرد وجوه نفت را در بانک مالزی خود تأمین کرده است اما بعدها مشخص می شود این وجوه در جاهای دیگر و در داخل کشور هزینه شده است و زنجانی در این مورد گفته که دادستانی و بازپرس صلاحیت ندارند به اموال و وجوه خارجی بنده ورود کنند.
نجفی گفت: از کلیه بانکها که کارت ها را خریداری کردند استعلام شده و آنها گفته اند ما وجوه را پیشاپیش به زنجانی پرداخت می کردیم، این کارتها ربطی به منشا آی وان ندارد و سیستم آی وان توسط (م) طراحی شده است.
تناقضات زنجانی در مورد کارمندان و وام بانکی
متهم نفتی در حالی در جلسات گذشته از همکاری (م م) تحت عنوان تایپیست صحبت می کرد که نماینده دادستان در این زمینه تصریح کرد: (م م) تایپیست محض نبوده و مدتها در مجموعه شما کار مالی می کرده است و عضو هیئت مدیره شورای کنت بوده است بنابر این از قضایا بی اطلاع نبوده است.
نماینده دادستان تهران: م.م اظهار داشته محل شارژ آی وان واریزی نفت و بانک مرکزی است
نماینده دادستان گفت: (م م) اظهار داشته که محل شارژ آی وان واریزی نفت و بانک مرکزی است که در جلد شانزدهم کیفرخواست زنجانی بیان کرده بابت 60 هزار میلیارد تومان سیستم آی وان از شرکت ضمانت نامه دریافت شده است.
نجفی خطاب به متهم نفتی ادامه داد: شما که ادعا می کنید شیخ به شما اعتماد داشته بفرمایید این فرد کجاست؟ محل کارت، هویت و سکونت این فرد را بیان کنید. آیا ممکن است این فرد منابع آزادی را به اندازه 15 میلیارد بلا تکلیف داشته باشد و بیاید مورد استفاده قرار دهد؟ این امر غیر منطقی است.
نماینده دادستان: طبق استعلام صورت گرفته شرکت آی وان کار مالی انجام نمی دهد
نماینده دادستان گفت: آیا شرکت ارائه دهنده خدمات آی وان ارائه تسهیلات هم انجام می دهد؟ این درحالی است که طبق استعلام این شرکت بیان کرده که کار مالی انجام نمی دهد. حال اگر این فرض را هم بپذیریم باز هم سوال این است که آیا این شرکت اساساَ می توانست چنین تسهیلاتی را ارائه دهد.
نجفی تصریح کرد: متهم نفتی در قراردادی اعلام کرده که هزینه حج و زیارت را از محل شرکت آی وان پرداخت کرده اما شرکت نفت بعدا اعلام کرد که از محل اموال نفتی پرداخت شده است.
وی گفت: این موارد نشان دهنده تلاش برای اخلال در نظام اقتصادی بوده است به طوری که ( ف د) در مورد اس تی تی بنکرز گفته در دوره ای برای خرید و فروش به دلیل تحریم ها وون کره در کشور توزیع شد.
بابک زنجانی مدعی شد: من موظف بودم هر چه اطلاعات داشتم به وزارت اطلاعات بدهم
در ادامه بابک زنجانی در جایگاه حاضر شد و گفت: بازپرس از من پرسیده بود که چه مقدار پول به آی وان حواله کردید؟ این درحالی است که من در زندان اطلاع دقیقی نداشتم.
متهم نفتی مدعی شد من موظف بودم هر چه اطلاعات داشتم به وزارت اطلاعات بدهم بنابر این اطلاعات را روی DRAFT می گذاشتم و آنها بر می داشتند.
وکیل بابک زنجانی در ادامه خطاب به معاون دادستان تهران گفت: مجموعه دادستانی تهران با زحمات شبانه روزی کار کارشناسی را پیگیری کردند و ما از دادستانی در مورد ارزیابی اموال متشکریم، مشکل ما کارشناسی است.
قاضی صلواتی: مدرک محکمه پسند در مورد وام 15 میلیارد یوویی ارائه دهید
قاضی صلواتی گفت: با توجه به تکذیب وزارت اطلاعات از داشتن هر گونه ارتباط شما می گویید که به آنها اطلاعات می دادید، شما تاکنون نتوانسته اید مدرک محکمه پسندی درمورد وام 15 میلیارد دلاری ارائه دهید. آیا همه اشتباه می کنند و شما راست می گویید؟
قاضی خطاب به متهم گفت: از شما دیروز پرسیده شد که این شیخی که از وی صحبت می کنید چه کسی است؟ آیا وجود دارد یا خیر؟ در این زمینه توضیح دهید.
بابک زنجانی: میتوانم از شیخ بخواهم که بیاید و در این زمینه صحبت کند
بابک زنجانی در پاسخ گفت: شیخ و شرکت یوروسف وجود دارند و می توانم از شیخ بخواهم که بیاید و در این زمینه صحبت کند، (م ب) صاحب شرکت یوروسف است و این شرکت در اوکراین ثبت شده و مجموعه خیریه ای است که یکی از طرف حساب های من بوده است.
وکیل متهم نفتی: باید ببینیم منابع مالی و پشتوانه موکلم چیست؟
کوهپایه زاده خطاب به قاضی گفت: شما سوال پرسیدید که آقای شیخ را معرفی کنید. به فرض موکل بنده عاجز از معرفی باشد اما به نظر بنده اینکه نماینده دادستان باز هم پشت تریبون قرار بگیرند و مطالب کیفرخواست را قرائت کنند صحیح نیست البته تشخیص این امر با قاضی است.
وی ادامه داد: به فرض محال همه ادعاهای مطرح شده صحت داشته باشد باید ببینیم منابع مالی و پشتوانه موکلم چیست؟ بنابراین از نماینده دادستان خواهش می کنم اجازه بدهند دفاعیات موکلم تماماَ قرائت شود.
قاضی صلواتی: اگر منابع و مدارکی دارید در جلسات بعدی دادگاه ارائه دهید
قاضی خطاب به متهم نفتی تصریح کرد: اگر منابع و مدارکی دارید در جلسات بعدی دادگاه ارائه دهید.
بابک زنجانی: اگر لازم باشد شیخ را می توانم بیاورم
بابک زنجانی گفت: نامه 22 میلیاردی یکی از حساب هایم را ارائه می کنم و اگر لازم باشد شیخ را می توانم بیاورم.
هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی پایان یافت و جلسه بعدی فردا برگزار میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *