بازدید از خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل
به گزارش گروه جامعه ،تیم فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در سفری یک روزه به سرپرستی دکتر بهرامعلی قنبری قائم مقام اجرایی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با کارکنان معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل دیدار و گفت و گو کردند.
در این نشست تعدادی از کارکنان و کارشناسان معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی به بیان نظرات، مشکلات و دغدغه های خود در حوزه های فرهنگی و دانشجویی پرداختند.
در ادامه این نشست، قنبری با اشاره به اهمیت حوزه فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه های علوم پزشکی از توجه کم به این حوزه ها گلایه کرد و افزود: در ۲-۳ سال اخیر بودجه حوزههای فرهنگی و دانشجویی با پیگیری های فراوان افزایش چشمگیری داشته است و از سال ۹۴ نیز، ردیف بودجه فرهنگی از بودجه دانشجویی و همینطور بخش ورزشی جدا شده است که امیدواریم این مجموعه اقدامات دغدغه خاطر مسئولین نسبت به مسائل مالی و بودجهای در حوزه های یاد شده را کاهش دهد.
در این نشست نازنین ضیایی، کارشناس و مسئول اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بابل ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با این حوزه گفت: آشپزخانه دانشگاه علوم پزشکی بابل تقریبا مکانیزه است و پیگیری برای تهیه سایر امکانات مورد نیاز برای مکانیزه کردن کامل سالن طبخ غذا ادامه دارد و برای تحقق کامل این امر نیازمند تخصیص بودجه هستیم.
عسگری صلواتی، کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز ضمن ابراز رضایت نسبت به عملکرد معاونت فرهنگی دانشگاه خواستار توجه بیشتر اداره مشاوره وزارت بهداشت نسبت به این مرکز شد.
شهلا شیرخانی، مسئول اداره تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در صحبتهای خود به کمبود امکانات ورزشی و نیروی انسانی معاونت اشاره کرد و تداخل برنامهها و موانع حضور دانشجویان و کارشناسان در المپیادها و مسابقات ورزشی از دیگر مشکلات این حوزه عنوان کرد.
یحیینژاد، مسئول امور مالی معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در بخشی از این دیدار یکی از مشکل کنونی را نقدینگی مالی دانست و عنوان کرد: سالانه هزینه قابل توجهی به دلیل عدم رسیدن به موقع نقدینگی ضرر می کنیم.
مهدی خبازنیا، مسئول خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در این نشست به بیان آماری از دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: طبق آیین نامه وزارت بهداشت تمام دانشجویان واجد شرایط، خوابگاه دریافت کرده اند اما هنوز تعدادی از دانشجویان متقاضی بومی خوابگاه دریافت نکرده اند که پیگیر حل این مسئله هستیم.
قائم مقام معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت پس از شنیدن بخش دیگری از صحبتها و دغدغههای کارشناسان معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بابل با اشاره به شرایط خاص منطقه شمال کشور گفت: با وجود نزدیکی شهرها در این منطقه، رفت و آمد مشکل است و حل مشکل خوابگاه دانشجویان بومی باید در دستور کار مسئولان دانشگاه قرار گیرد.
در این دیدار دکتر بختیاری، رئیس اداره مشاوره و سلامت روان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، عدم انتقال مشکلات دانشجویان از واحدها به ستاد وزارتخانه را یکی از مشکلات کنونی در حوزه مشاوره و سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی عنوان کرد و خواستار همکاری بیشتر کارشناسان مشاوره و سلامت روان در این خصوص شد.
همچنین تیم اعزامی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با نمایندگان شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی بابل دیدار و گفت و گو کردند.
در ابتدای این نشست علیرضا شعبانی، دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی بابل توضیحاتی در رابطه با اقدامات صورت گرفته و پیگیری فعالیت های این شورا ارائه کرد و با اشاره به مشکلاتی که در پیگیری طرح های شورای صنفی داشته افزود: دانشجویان خواستار توجه و پاسخگویی بیشتر مسئولین نسبت به مطالبات دانشجویی و افزایش اماکن رفاهی هستند.
نمایندگان شورای صنفی در این نشست به بیان مشکلات، نیازها و دغدغه های خود در شورای صنفی پرداختند و در راستای حل این مشکلات با دکتر قنبری قائم مقام معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به بحث و گفت و گو نشستند.
در این جلسه محمدرضا شعبانی دبیر شورای صنفی دانشگاه، وحید کرد ، نیلوفر آقا محمدی، محبوبه مرادپور و رضا غلامی نمایندگان شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی بابل به بیان نقطه نظرات، مشکلات و دغدغه های خود پرداختند.
این نشست بدون حضور مسئولان و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی بابل و با حضور دانشجویان و نمایندگان شورای صنفی این دانشگاه با هدف ارایه راهکارها و بیان نقطه نظرات دانشجویان و نمایندگان کانون ها به منظور حل مشکلات مربوط به شورای صنفی برگزار شد.
همچنین مسئولان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پایان بازدید از دانشگاه علوم پزشکی بابل با ریاست دانشگاه علوم پزشکی بابل و اعضای شورای فرهنگی این دانشگاه جلسه ای برگزار کردند.
دکتر سید مظفر ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با ابزار نارضایتی از وضعیت خوابگاه های خواهران این دانشگاه گفت: ما از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت کمک خواستیم و درخواست یک ساختمان ۲۵۰ نفری برای اسکان دانشجویان دختر بومی داده ایم.
در ادامه دکتر پورامیر، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از دکتر قنبری درخواست تدارک فعالیت های فرهنگی برای اساتید و کارکنان را داشت و یادآور شد: دانشگاه تنها محیط مختص دانشجویان نیست و کارکنان و اساتید هم باید درفعالیت های فرهنگی و تفریحی شرکت داشته باشند.
دکترحاجی احمدی، مدیریت توسعه منابع دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز گفت: ما از ابتدا سال تحصیلی بودجه واریزی نداشتیم. وضعیت دانشگاه های مرکز استان نسبت به ما، بهتر است.
دکتر بهرامعلی قنبری قائم مقام اجرایی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این جلسه گفت: شورای فرهنگی باید به ۴ هزار دانشجو با سلایق مختلف توجه داشته باشد. بعضی سلایق سیاسی یا فرهنگی مختلف که در دانشگاه هستند باید زمینه فعالیت در چهارچوب نظام داشته باشند. اجازه دهید دانشجو زیر نظر ما اشتباه کند تا اینکه در فضایی که راهنمایی ندارد دچار اشتباه شود.این شورا نیاز به سعه صدر دارد.
وی افزود: متاسفانه طبق آمار ۱۰ درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل (۴۰۰نفر) دچار افت تحصیلی شده اند که نیاز به توجه بیشتری به ویژه از جانب ریاست دانشگاه دارد. دانشگاه علوم پزشکی بابل با توجه به قرار گرفتن در رده تیپ ۱ ، باید از لحاظ فعالیت های فرهنگی از قبیل نشریات فعال، تشکل های سیاسی و چارت دانشگاهی هم متناسب با این رده باشد.
قنبری درباره تشکل های دانشگاهی گفت:«هرچه تعداد تشکل های سیاسی باجهت های فکری و عقیدتی متفاوت بیشتر باشد، دانشگاه و دانشجویان رشد بیشتری خواهند داشت.
ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز تاکید کرد: ما به مطالبات دانشجویان ارج می نهیم و دفتر ما به روی تمامی دانشجویان باز است.