رئیس کل دادگستری لرستان: قضات از ارفاقات قانونی و فناوریهای نوین بیشتر استفاده کنند
خبرگزاری میزان_ حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری در نشست فصلی روسا و دادستانهای حوزههای قضایی استان ضمن گرامیداشت سالروز ۹ دی و تقدیر از زحمات و تلاشهای روسا و دادستانهای حوزههای قضایی، بیان داشت: بر اساس شاخصهای ارزیابی در ۹ ماهه سال جاری عملکرد دادگستری استان مثبت است.
وی ضمن اشاره به توان و ظرفیت خوب استان در حوزه قضا، ابراز داشت: با تلاش و کوشش مضاعف میتوانیم به وضعیت مطلوب برسیم و در همین راستا لازم است که همه همکاران در این زمینه تلاش و همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس کل دادگستری استان لرستان لازمه رسیدن به اهداف عالی قوه قضاییه را تلاش مضاعف همه مدیران قضایی دانست و افزود: نباید نگاه رفع تکلیف به این جلسات داشت، این جلسات برای ابلاغ سیاستها و برنامههای ۳ ماهه پیش روی دادگستری و ارزیابی عملکرد در حوزههای قضایی و پیگیری مسائل و بررسی مشکلات برگزار میشود.
تلاش برای حل مشکلات مردم
وی قبول مسئولیت و پذیرش مدیریت را به معنای تقبل انجام کار مضاعف دانست و اظهار کرد: امروز اگر بتوانیم گرهای از گرههای مردم باز کنیم از خیلی از ثوابها و کارها نیک دیگر ارزشمندتر است.
حجتالاسلام والمسلمین شهواری ضمن تاکید بر اینکه ما نگاه آمارگرایی نداریم، ولی انگیزه پیگیری آمار این است که صدور یک رای تکلیف زندگی یک نفر را مشخص میکند، بیان کرد: انتظار ما این است که در ۳ ماهه پایانی سال مدیران قضایی استان تحرک بیشتری داشته و با مسئولیت پذیری در راستای اهداف تعیین شده همت جهادی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه مدیران قضایی استان باید با تدبیر و با ابزارهای مدیریتی کارها را به نحو احسنت انجام دهند، خاطرنشان کرد: تلاش برای ارتقای رتبه در مهمترین عناوین برنامههای عملیاتی مانند پروندههای مسن و معوق، کاهش شعب نامتعارف، دادرسی الکترونیک و ... باید در دستور کار جدی مدیران قضایی استان قرار بگیرد.
تشکیل کمیته رفع اطاله دادرسی در استان
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به اینکه در زمینه پروندههای مسن و معوق باید کمیتههای رفع اطاله دادرسی فعال شود، بیان داشت: باید بر شعب و عملکرد آنها نظارت مستمر داشت، زیرا اگر نظارتها مستمر نباشد به اهدافمان نمیرسیم.
وی با اشاره به اینکه هرگونه افزایش شعب در دادگاه، دادسرا و اجرای احکام منوط به احساس نیاز و کار کارشناسی است، ابراز داشت: افزایش صلح و سازش یک ظرفیت است که باید با برنامهریزی دقیق در راستای افزایش آن تلاش و کوشش کرد.
حجتالاسلام والمسلمین شهواری با اشاره به اینکه کاهش ورودی پرونده ارتباط تنگاتنگی با پیشگیری از وقوع جرم دارد، تاکید کرد: در این زمینه ظرفیتهایی وجود دارد که بایستی این ظرفیتها را شناسایی و برای آنها برنامهریزی دقیق و اجرایی انجام داد.
تاکید بر استفاده از ارفاقات قانونی و فناوریهای نوین توسط قضات
وی بیان کرد: استفاده از نهادهای ارفاقی باید در دستور کار قضات قرار گرفته و برای واجدین شرایط استفاده شود و اگر شخصی میتواند از این ارفاقات قانونی استفاده کند و ما این امکان را به او نمیدهیم، در این شرایط اگر آن شخص و خانوادهاش دچار آسیبهای اجتماعی شوند، ما مسئول هستیم و باید در دنیا و آخرت پاسخگو باشیم.
رئیس کل دادگستری استان لرستان فلسفه قرار تامین را در دسترس بودن متهم دانست و تاکید کرد: قرار تامین و قرارهای منتهی به بازداشت باید مورد توجه و نظارت جدی دادستانها قرار گیرد.
وی مجازات جایگزین حبس را یک ظرفیت قانونی دانست که قانونگذار آن را برای اصلاح مجرم پیشبینی کرده است، ابراز داشت: فناوریهای نوین یک ظرفیت برای راحتتر کردن انجام امور و کارها است که باید نهایت استفاده از آنها را انجام داد، دادرسی الکترونیک یکی از این موارد است که باید در دستور کار جدی همه قضات قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین شهواری با اشاره به اینکه با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی پرونده الکترونیک و بدون کاغذ میتواند کمک شایانی در صرفه جویی داشته باشد، اظهار کرد: رسیدگی به مراجعات مردمی و مکاتبات در ملاقاتهای عمومی، توجه به امر کارشناسی با قرعهکشی سیستمی، مزایده و آگهی الکترونیک و صدور قرارهای تامینی و کیفری و قبولی آن در سامانه از جمله مواردی است که باید مورد توجه قضات قرار گرفته و توجه ویژهای به آن داشته باشند.
ضرورت حضور مسئولان قضایی در زندانها
وی ضمن اشاره به اینکه ملاقات الکترونیک با زندانیان سبب کاهش مشکلات حضور در زندان است و مزایای زیادی دارد، تاکید کرد: بازدید مستمر از زندان باید در دستور کار قضات باشد چرا که همین بازدیدها باعث میشود خیلی از مشکلات زندانیان حل شود.
وی افزود: با برنامهریزیهای انجام شده تمام افرادی که واجد شرایط استفاده از عفو هستند شناسایی و به مرور، وضعیت آنها در کمیسیون عفو بررسی خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان لرستان با تاکید بر اینکه در ۳ ماهه پایان سال باید با همت و تلاش مضاعف شعب نامتعارف به متعارف تبدیل شوند، بیان داشت: برگزاری میز خدمت در مساجد و مصلیها باید مورد توجه روسای حوزههای قضایی قرار گرفته چرا که این کار سبب افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضایی میشود.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید بر واحدهای ارشاد و معاضدت و نیز حضور وکلا در این مراکز نظارت جدی صورت گیرد، گفت: ملاقات مردمی و مکان آن باید به مردم اطلاعرسانی شده و در این ملاقاتها با روی باز پذیرا و شنوای حرف مردم، مشکلات و دغدغههای آنها باشیم.
پرهیز قضات از توصیهپذیری
حجتالاسلام و المسلمین شهواری با اشاره به اینکه قاضی باید به عدم توصیه و توصیهپذیری پایبند باشد، تاکید کرد: ملاک ما قانون و اجرای آن است و در مقابل قانون اشخاص برای ما تفاوتی ندارند.
وی بر بازدید منظم روسا و دادستانها از شعب و نظارت بر آمار عملکردی آنها تاکید کرد و گفت: در زمینه کشت گیاهان ممنوعه دادستانها باید بخشها و دستگاههای متولی را پای کار بیاورند و اگر همکاری نمیکنند علیه آنها اقدامات قانونی در قالب ترک فعل را در دستور کار قرار دهند.
رئیس کل دادگستری استان لرستان بر توجه به ظرفیت کیفرخواست شفاهی تاکید داشت و افزود: ماشینهای توقیفی مواد مخدر باید تحویل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شده و نباید در پارکینگ نیروی انتظامی دپو شوند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت داوری، ابراز داشت: در دادگستری یک شورا و کمیته به نام "کمیسیون رهنمون" داریم که در رابطه با مسائل و اختلافات شور و مشورت کرده و با هماهنگی که انجام میدهد به یک نتیجه و وحدت رویه رسیده و آن را به همه حوزههای قضایی استان ابلاغ میکند.
انتهای پیام/