هیئتهای صلحیاری فرهنگیان استان سمنان آغاز به کار کرد
آئین افتتاح هیئتهای صلح یاری فرهنگیان استان سمنان با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان، برخی از اعضای شورای معاونین دادگستری استان، سیدجمال وزیری مدیرکل آموزش و پرورش استان و برخی از معاونین آن اداره کل و به صورت وبیناری و همزمان با حضور مسئولان قضایی و مدیران آموزش و پرورش سراسر استان در سالن جلسات اداره کل آموزش وپرورش استان برگزار شد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با تبریک میلاد سراسر خیر وبرکت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر و با قدردانی از مدیرکل و مجموعه آموزش و پرورش استان در همراهی با دادگستری کل استان برای راه اندازی هیئتهای صلح یاری فرهنگیان استان، گفت: در آیات قرآن و روایات تأکید بسیار بر ارزش و فضیلت حال کسی که بین افراد، صلح و سازش برقرار میکند، شده و حتی در کلام معصوم (ع) هم این موضوع آمده که اقدام به سازش برقرار کردن بین طرفین اختلاف، افضل از عبادت هزار سال است.
وی با تشریح برخی از وظایف مورد انتظار صلح یاران عنوان کرد: وظیفه صلحیاران این است که تمامی مساعی خود را خالصانه، دلسوزانه و مسئولانه برای برقرارکردن صلح وسازش و حل و فصل اختلاف بین طرفین انجام دهند.
رئیس کل دادگستری استان سمنان تصریح کرد: صلح یاران در این مسیر تمام توان خویش را بکار گرفته و به دور از عجز و ناتوانی و بلکه صبورانه، مصمم و پیگیر حل اختلاف بین طرفین باشند و شاید نیاز باشد برای حل ریشهای اختلافی، مدتهای زیادی تلاش کنند تا نتیجه حاصل شود.
حجتالاسلام والمسلمین اکبری در ادامه با اشاره به عملکرد هشت ماهه سال جاری ارجاع پرونده به هیئتهای صلح یاری استان در مشاغل مختلف در جرائم و دعاوی قابل مصالحه، گفت: در حال حاضر در استان سمنان ۴۱ هیئت صلح یاری در مشاغل مختلف مشغول به فعالیت است.
وی اعلام کرد: در بازه زمانی مذکور ۷۷۱ فقره پرونده به این هیئتها ارجاع شده که ۴۲۴ فقره پرونده با عملکرد ۵۵ درصدی، منتهی به صلح و سازش شده است که جای بسی قدردانی از اقدامات خداپسندانه آنان دارد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان تصریح کرد: جامعه، آموزش و پرورش را در اوج سعادت و کمال میبیند و از تمامی ارکان آن، انتظار ارتکاب جرم و اختلاف که از برخی افراد سر میزند را ندارد. البته آموزش و پرورش کمترین میزان وقوع این قبیل موضوعات را در جامعه دارد و این موارد جزیی و اندک هم بنا به اقتضائات جامعه بشری شکل میگیرد.
وی ادامه داد: برهمین اساس برای حفظ جایگاه و منزلت جامعه آموزش و پرورش استان، هیئتهای صلح یاری فرهنگیان در استان راهاندازی شد تا در صورت وقوع اختلاف فیمابین افراد این قشر، با استفاده از روشهای جایگزین رسیدگی قضایی، پرونده به این هیات صلح یاری در استان ارجاع شده و با ایجاد مصالحه، به صلح و دوستی منتهی شود.
در ابتدای این مراسم سیداحمد وزیری مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان بر نقش مؤثر معلمان و جامعه فرهنگیان با اعتمادآفرینی در کاهش آسیبهای اجتماعی تأکید کرد و گفت: آسیبهای اجتماعی روز به روز خود را در قالبهای مختلف نشان میدهد.
وی افزود: با توجه به اینکه معلمان و جامعه فرهنگیان در سطح بالایی از اعتماد قرار دارند باید از این ظرفیت تخصصی و اعتمادآفرینی موجود، بهره مفیدی گرفت معتقدیم که هرچه بتوانیم آسیبها را کاهش دهیم قوام جامعه افزایش پیدا میکند.
در استان سمنان تاکنون ۳۱ ابلاغ صلح یاری برای هیئتهای صلح یاری فرهنگیان استان صادر شده است که در این مراسم در مرکز استان توسط رئیس کل دادگستری استان سمنان ابلاغهای ۶ صلح یار و به صورت همزمان نیز در سراسر استان ابلاغهای سایر صلح یاران توسط مسئولان قضایی شهرستانها به هریک از آنان اعطا شد.
انتهای پیام/