بررسی عملکرد وزیر بهداشت دولت چهاردهم/ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: وزارت بهداشت تا به امروز نمره قبولی میگیرد
محمدرضا ظفرقندی روز چهارشنبه ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۳ با کسب ۱۶۳ رای موافق از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت چهاردهم انتخاب شد و از سوم شهریور ماه ۱۴۰۳ در ساختمان این وزارتخانه حضور یافت و به طور رسمی فعالیت خود را به عنوان وزیر دولت چهاردهم آغاز کرد.
ظفرقندی پیش از سکان داری وزارت بهداشت در جریان جلسات رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی درباره چالشهای حوزه سلامت گفت: در حوزه سلامت چالشهایی وجود دارد که باید برای برطرف کردنشان توجه جدی صورت گیرد. چالش نخست تولیت سلامت است که برعهده وزارت بهداشت بوده است و بدون ابزارهای لازم هم امکانپذیر نبوده است. بحران نیروی انسانی نیز از چالشهای موجود حوزه سلامت است، همچنین بحث مهاجرت، خروج از شغل و اینگونه موضوعات هم از چالشهای سلامت به شمار میرود.
ظفرقندی ادامه داد: موضوع مهاجرت یک معضل است و میتوانیم آن را کم کنیم و میتوانیم این موضوع را کم و نهایتا معکوس کنیم. همچنین بحران دارو، توزیع دارو و قیمت دارو هم وجود دارد که برای حلشان راهکارهای فوری لازم است. کمبود ۳۰۰ قلم دارو وجود دارد که با تزریق منابع میتوانیم آن را برطرف کنیم. همچنین فرسودگی زیرساختهای حوزه درمان مثل بخشهای بستری و بیمارستانها و فناوری پیشرفته و مواردی که نیاز سلامت کشور است باید به آنها توجه جدی شود.
وعدههای ظفرقندی پیش از وزارت
وی توضیح داد: از جمله برنامههایم در وزارت بهداشت افزایش خودکفایی در تامین مواد اولیه و حمایت از صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی، یکپارچه سازی و جامعیت بخشی به برنامههای متصور امنیت غذایی و ایمنی مواد غذایی، توسعه زیرساختهای سلامت الکترونیک، شناسایی و توجه به متغیرهای اثرگذار بر هرم جمعیتی و موضوع مهم قانون خانواده و جوانی جمعیت، سبک زندگی، سلامت روانی، سالمندی، کاهش ازدواج و نرخ باروری و پیامدهای آن بر سلامت جامعه توجه به مشکلات دانشآموختگان جوان گروه پزشکی، ایجاد فضای شاداب و پرنشاط در دانشگاهها برای دانشجویان و تشویق آنان به مشارکت در امور دانشگاه و ساماندهی و توسعه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و دارویی و طب ایرانی و مکمل براساس شواهد علمی است.
اولویتهای اصلی حوزه سلامت از نظر وزیر بهداشت
ظفرقندی چندی بعد درباره مشکلات و اولویتهای اصلی حوزه سلامت گفت: در وضعیت کنونی، ما با مشکلات متعددی مواجه هستیم و در مورد حوزه بهداشتی - درمانی در مناطق محروم کشور کمبودهای جدی داریم، البته درمورد هزینههای دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستانها و مراکز درمانی هم مشکلات زیاد هست و کمبود مواد اولیه دارویی و نبود ارز مناسب که تولید را با مشکل جدی مواجه کرده و همچنین هزینههای کمرشکن سلامت که گاهی اوقات یک خانواده، فقط به دلیل یک بیماری به زیر خط فقرسقوط میکند از جمله مشکلات است.
وی با بیان اینکه در مساله نیروی انسانی با مهاجرتهای زیادی مواجه هستیم که باید سعی کنیم نیروی انسانی را تکریم و حقوق و هزینههای زندگی و معیشت آنها را تأمین کنیم تا در کشور بمانند، ادامه داد: ما با تحریمهای ظالمانه زیادی در مقوله های پولی و مالی و نیز دیپلماسی علمی و پژوهشی و همکاریهای علمی با کشورهای مختلف مواجه هستیم که این هم مانعی جدی است.
وی در مورد برنامههایشان برای رفع مشکلات ذکر شده توضیح داد: برنامهام را به طور مفصل به مجلس و نمایندگان ارائه دادم و در صحن علنی مجلس هم به طور کامل مطرح کردم و برنامه در راستای برنامه هفتم توسعه و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب یک برنامه کاملاً کارشناسی شده است که در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت، بیش از هزاران ساعت زمان برده و برای اینکه عملیاتی شود.
در حال حاضر که نزدیک به ۱۰۰ روز از حضور محمدرضا ظفرقندی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگذرد به بررسی عملکرد این وزیر پرداختیم.
وزیر بهداشت کارش را قوی شروع کرده است
در همین رابطه همایون سامهیح نجف آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با میزان بیان کرد: وزیر بهداشت کارش را قوی شروع کرده و یکی از نکات مثبت در وزارت بهداشت انتخاب معاونان بسیار قوی و با تجربه در این وزارتخانه است البته بسیاری معاونان وزیر قبلی نیز شایسته بودند و هم اکنون از آنها در جایگاههای مختلف در وزارت بهداشت استفاده میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه در دولت چهاردم قرار بر این است که طرح جدیدی آغاز نشود و کارشان اتمام طرحهای گذشته باشد، ادامه داد: این اقدام در وزارت بهداشت نیز انجام میشود و در شهرهای مختلف اتمام طرحهای گذشته آغاز شده و در حال پیگیری است و در حوزه معاونت بهداشت نیز اقدامهای خوبی صورت گرفته است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: هر وزیری که تغییر کند مدتی طول میکشد تا در وزارتخانه جا بیفتد و بتواند کارهای مدنظرش ارائه دهد و در حال حاضر زود است که بخواهیم در این مورد نظر دهیم و قضاوتی داشته باشیم و باید حداقل ۶ ماه به وزیر بهداشت وقت دهیم و سپس در مورد برایند کارش صحبت کنیم.
بسیار زود است که بخواهیم به وزارت بهداشت نمره بدهیم
همچنین روحالله لک علی آبادی، نماینده مردم ازنا و دورود استان لرستان نیز در گفتوگو با میزان درباره عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش در دولت چهاردهم با اشاره به اینکه بسیار زود است که بخواهیم به وزارت بهداشت نمره بدهیم، توضیح داد: همزمان با حضور وزیر جدید با اعتصابهای پرستاران رو به رو بودیم و در رابطه با این مسئله و همچنین بحث اضافه کاری اجباری و مبلغ بسیار کمی که به پرستاران داده میشد تلاشهایی توسط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و وزارت بهداشت صورت گرفت و بخشی از موضوع حل و فصل شد.
وزارت بهداشت تا امروز نمره قبولی میگیرد
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت تا امروز نمره قبولی میگیرد، افزود: این وزارتخانه به سمت وعدههایی که داده است در حال حرکت است و بخش عمدهای از صحبتهایی که وزیر بهداشت داشته به سمت عملیاتی شدن است و باید صبر کنیم و در بازه زمانی یکساله عملکرد این وزارتخانه را بررسی کنیم چرا که استانداران و روئسای دانشگاهها همچنان در حال تغییر هستند.
وزارت بهداشت باید در انتصاباتش دقت داشته باشد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: وزارت بهداشت باید در انتصاباتش دقت داشته باشد و در این مورد به دغدغههای نمایندگان مجلس شورای اسلامی توجه کند چرا که هم مجلس و هم دولت در پی ریل گذاری صحیح برای رفاه مردم هستند به ویژه وزارت بهداشت که با جان و سلامت مردم در این مسیر در حال حرکت است. امیدواریم با هم و در کنار هم فضای مناسبی را ایجاد کنیم که برای مسئله لازم است وزارتخانه همکاری بیشتری با نمایندگان مجلس داشته باشند البته همراه هستند، اما نیاز به همراهی بیشتر است.
انتهای پیام/