رئیس کل دادگستری استان یزد: روحانیون در نقد آرای دادگستری مشارکت کنند
حجتالاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در نشست با تعدادی از طلاب و روحانیون یزدی، گفت: دستگاه قضایی از کمک روحانیون و طلاب فاضل یزدی استقبال میکند چرا که ارتباط بیشتر مجموعه قضایی و طلاب، هم قضات را درگیر فضای ذهنی طلاب میکند و هم طلاب را با جهانبینی و نگرش قضایی آشنا میسازد.
وی روحانیت و طلاب را آزادترین صنف برای نقد دانست و افزود: نقدها باید ساماندهی شده و با دقت بر مکان، زمان و موقعیت، همراه با راهکار و با هدف اصلاح و تعالی ارائه شود و گرنه نقدی که بدون توجه به شرایط بدون راهکار و در موقعیت نامناسب بیان شود، سیاهنمایی بوده، از بین برنده اعتماد است و تأثیر سازندهای نخواهد داشت.
رئیس کل دادگستری استان یزد تشکیل هستههای اجتماعی با محوریت روحانیون محلات را خواستار شد و عنوان کرد: نقش روحانیون در محلات، یک نقش محوری، سازنده و اثر گذار است و آنان میتوانند با استفاده و کمک از افراد، متعهد، متخصص و فرهیخته محلات، نبض تپنده محله باشند و با رقم زدن برنامههای فرهنگی و اجتماعی سازنده، از آسیبهای اجتماعی و یا اقدامات زمینه ساز جرم و بزه پیش از شکل گیری، پیشگیری کنند.
حجتالاسلام والمسلمین طهماسبی تصریح کرد: روحانی محله، یک روحانی به صرف اقامه نماز جماعت در مسجد محله نیست! بلکه فردی است که در آن محله زندگی میکند، مشکلات و معضلات محله را به چشم میبیند و لمس کرده و تلاش میکند با استفاده از همه ظرفیت و توان خویش و سایر افراد محله، بر مشکلات غلبه کند و محلهای با صفا و آرام با مردمی متدین را بسازد.
وی امر به معروف و نهی از منکر را بزرگترین و مهمترین دغدغه افراد متدین و به ویژه قشر روحانی عنوان کرد و گفت: بنا به شرایط و مقتضیات زمانه باید امر به معروف و نهی از منکر را نیز اولویتبندی کرد، چرا که اکنون هزاران معروف بر زمین مانده و هزاران منکر علم شده در جامعه رخنمایی میکند که نمیتوان به همه آنها پرداخت.
رئیس کل دادگستری استان یزد بر تقویت ایمان و اعتقاد افراد از کودکی و نوجوانی با بهرهگیری از ایجاد ارتباط با روضههای خانگی و محفلهای کوچک مذهبی تأکید کرد و افزود: اگر مبنای ایمان و بنیان اعتقاد کودک از خانه و خانواده قوی نباشد، در دوران نوجوانی و جوانی به سختی میتوان با پاسخگویی به شبهات و ابهامات ذهنی، مسیر زندگی و آینده کسی را اصلاح کرد و یا بر آن تأثیر شگرفی گذاشت.
حجتالاسلام طهماسبی مطالبهگری روحانیون و فعالان فرهنگی و اجتماعی درباره آسیبها و معضلات اجتماعی را به فال نیک گرفت و تصریح کرد: اصل مطالبهگری و دغدغهمندی افراد نسبت به محیط پیرامونی و امور اجتماعی، پذیرفته و قابل تقدیر است، اما شناخت موضوع و میزان دسترسی و صلاحیت ورود به موضوع هم مهم است که باید به آن توجه شود.
وی افزود: ملاک برخورد دستگاه قضایی با جرایم و معضلات اجتماعی، قانون است و اگر جایی احساس میشود که برخورد با برخی از جرائم بازدارنده نیست، باید اصلاح قانون مطالبه شود نه اینکه از مجری قانون، مطالبه شود.
در ابتدای این جلسه تعدادی از روحانیون به بیان دیدگاهها و دغدغههای عمومی خویش پرداختند و مقرر شد به لحاظ نتیجه بخش بودن این نشستها، برگزاری اینگونه جلسات، مستمر همراه با دستور جلسه خاص، انجام شود.
انتهای پیام/