کرونا مشکلات فعالان حوزه صنایع دستی را بیشتر کرد
محمدرضا محبوب فر در گفتوگو با میزان به مناسب روز جهانی صنایع دستی و مشکلات فعالان این حوزه با شیوع کرونا پرداخت و گفت: شیوع کرونا به صنعت گردشگری ضرر و زیانهای بسیاری را وارد کرد تا جایی که فعالان این حوزه با شیوع کرونا به طور کامل سرمایههای خودشان را از دست دادند.
کارشناس و پژوهشگر میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: بسیاری از هنرمندان حوزه صنایع دستی فعال در کارگاههای کوچک و متوسط در این ایام درآمدهای خود را از دست دادند و عملا بیکار با مشکلات مالی و معیشتی مواجه شدند.
عضو انجمن علمی گردشگری ایران خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم آماری از میزان خسارت مالی وارد شده به حوزه صنایع دستی داشته باشیم باید بگوییم که میزان خسارتی که به فعالان این حوزه در ایام شیوع کرونا وارد شد، نزدیک به حدود صد میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه دولت برای فعالان حوزه صنایع دستی کشور وعده داده است، اما تاکنون تنها ده درصد از فعالان این حوزه توانستهاند از این کمکها بهرهمند شوند و در خصوص پرداخت بیمه کاری با وجود ثبتنام برخی از این افراد برای گرفتن بیمه بیکاری بخش عمدهای از افراد نتوانستند از این مساله بهرهمند شوند.
محبوبفر تصریح کرد: قبلا بسیاری از هنرمندان صنایع دستی که به صورت خصوصی و خوداشتغالی فعالیت داشتند، از مشکلات بیمهای بسیاری برخوردار بودند و تعلل دولتی موجب شده است که قبل از کرونا این افراد در حل مشکلات بیمهای با مسائل مختلفی روبهرو شوند.
وی ادامه داد: امروز شیوع کرونا بر مشکلات فعالان حوزه صنایع دستی افزوده است و اگرچه دولت وعدههای بسیاری را در این زمینه داده است، اما متاسفانه این حمایتها انجام نشده است.
محبوب فر تصریح کرد: با وجود اینکه دولت در این شرایط اعلام کرده که کارگاهها در صورت عدم اخراج نیروهای خود میتوانند از حمایتهای دولتی بیشتری برخوردار شوند، اما وضصیت اقتصادی کارگاههای صنایع دستی اصلا خوب نیست و باید فکر اساسی برای این مساله انجام شود.
وی ادامه داد: اگرچه حمایتهای دولتی پاسخگوی نیازهای این حوزه نبوده و نیست، اما با این وجود هنرمندان صنایع دستی در انتظار حمایتهای دولتی هستند و همین کمکهای اندک هم میتواند کمکهای شایانی برای این حوزه باشد.